Betway SE Sports Boost Banners

Nyheter

Andre Gomes allvarligt skadad - Everton VS Tottenham
Evertons mittfältare Andre Gomes var med om en hemsk benskada i söndagens Premier League-match mot Tottenham på Goodison Park.

Speltips, Betting, Nyhet, News, Sport, Fotboll, Premier League, Son, Gomes
Evertons spelade rusade bort till Andre Gomes och Tottenhams Son Heung-Min blev orolig efter att ha sett resultatet

Son utvisad i 1-1 matchen mot Everton

En orolig Son Heung-Min från Spurs skickades av i den 79:e minuten för att ha tacklat den portugisiska spelaren.

Händelsen såg oskadlig ut, men stämningen förändrades bland spelarna och publiken efter att de såg vad som faktiskt hänt.

Det var sex minuters stopp då läkare tog hand om Gomes innan han togs ut på en bår.

Everton-manager Marco Silva sa att han väntar på att få höra hur allvarlig skadan är.

Han sa följande: “Han har åkt till sjukhuset. Vår medicinska personal har kontroll”.

 

“Mer än en fotbollsmatch”

Silva ber om att Gomes, 26 år gammal, för att återvända starkare, och har också berömt sina spelare för deras svar.

“Detta är ett dåligt ögonblick för oss och vårt team - detta var mer än en fotbollsmatch,” sade han. “Vi kommer att ge allt stöd till Andre och hans familj. Som grupp måste vi stanna tillsammans och visa den anda vi visade efter händelsen”.

“Våra spelade nu, de är ledsna, ett tufft ögonblick för oss i vårt omklädningsrum och för Andre, men den anda vi visade efter den händelsen på planen tror jag är ett bra svar till er”.

“Han är allvarligt skadad men jag är 100% säker på att Andre kommer bli starkare som fotbollsspelare och som man, för han är en fantastisk pojke, ett fantastiskt proffs”.

Skadan överskuggade spelet där Toffees ersättare Tosun utjämnade i skadetiden.

“Alla är ledsna inombords. Vissa spelare, de grät nästan”, sade Tosun, som hade varit på plan i bara 10 minuter.

“Han var i chock, hans ögon var vidöppna. Han skrek, grät och skrek lite till”.

“Jag försökte bara hålla honom och prata med honom. Jag försökte säga till honom att hålla sig lugn. Vi kunde inte förstå honom”.

Evertons mittfältare Fabian Delph verkade fortfarande påverkas i en TV-intervju efter matchen när han frågades om sin lagkamrat.

“Han är en av våra bröder, någon vi bryr oss om djupt”, sa den tidigare Manchester City-spelaren. “Det är svårt att sätta ord på. ju tidigare vi kan komma i kontakt desto bättre. Det är svårt att förklara”.

 

Speltips, Betting, Nyhet, News, Sport, Fotboll, Premier League, Son, Gomes
Everton 1-1 Tottenham: "Son kan inte lyfta upp huvudet" - Dele Alli

“Son kan inte lyfta upp huvudet”

TV-reprisen föreslog att Gomes drabbades av skadan efter Son´s tackling och innan han kolliderade med backen Serge Aurier.

Målskytten Alli sa att han hittade Son gråtandes i omklädningsrummet efter att visselpipan blåst av matchen.

“Jag ville inte titta för mycket på vad som hände”, sa den engelska mittfältaren. “Jag vill skicka Andre mina bästa önskningar”.

“Son är förstörd och i tårar - det är inte hans fel. Son är en av de trevligaste människorna du någonsin har träffat. Han kan inte lyfta upp huvudet, han gråter så mycket”.

“Skadan påverkade oss alla under matchen, men du måste alltid förbli professionell”.

Tidigare Toffees mittfältare Pat Nevin, som var en sammanfattare för BBC Radio 5 Live på Goodison Park, beskrev omedelbart händelserna efter matchen.

“Det här är hemskt, hemskt”, sa skotten. “Spelarna ser förstörda ut och det är full förvirring här. Spelare med händerna över ansiktet”.

“Son tacklar medvetet Gomes, men han orsakar inte skadan. Han är skadad efter hans träff in i Aurier. Att skylla på Son och att säga att han gjorde det medvetet är 100% fel. Son är inte den typen av kille”.

“Han förtjänar inte den behandling han kommer att få på sociala medier. Han är nedbruten över att han var orsaken, mend et var inte hans fel. Det är bara en av de saker som händer i fotboll”.

 

Speltips, Betting, Nyhet, News, Sport, Fotboll, Premier League, Son, Gomes
Son Heung-Min inväntar ett förbud efter sitt röda kort

“Evertons spelare var fantastiska”

Domare Martin Atkinson visade initialt Son ett gult kort innan han ändrade det till rött.

Premier League förklarade följande: “Det röda kortet mot Son var för att han äventyrade en spelares säkerhet, vilket hände som en följd av hans första tackling”.

Tottenham-chefen Mauricio Pochettino insisterar mot att anfallaren inte hade som avsikit att skada Gomes och anser att VAR borde ha hävt det röda kortet.

“Det var tydligt att det aldrig var Son´s avsikt att skapa problemet som hände efteråt. Det är otroligt att se ett rött kort”, sade han.

“I den situationen måste vi hjälpa till eftersom domarens beslut var gult kort, men VAR ändrade beslutet. Det är det senaste exemplet att VAR inte är klart för Premier League.

“VAR måste kontrollera om det var en dålig tackling från Son och bedöma handlingen, inte vad som hände efteråt”.

“Vi är alla ledsna och tycker synd om Gomes. Jag vill skicka mina bästa tankar till honom och till hans familj i detta tuffa ögonblick. Vi vill skicka, på hela lagets vägnar, våra bästa tankar”.

Pochettino sade också att Evertons klubbkapten Seamus Coleman, som var ute i ett år efter att ha drabbats av en hemsk skada i smalbenet i mars 2017, pratade med Son efteråt.

“Spelarna frå Everton var fantastiska. Kaptenen kom till omklädningsrummet för att trösta Son”, sade argentinaren.

“Jag vill säga tack till spelarna och Coleman, som kom in och talade för hela Evertons trupp”.