Betway SE Sports Boost Banners

Nyheter

Astana 2-1 Manchester United - Unga spelare “knackar på dörren”
Några av Manchester United unga spelare i 2-1 förlusten mot Astana “knackar på dörren” till första truppen, enligt manager Ole Gunnar Solskjaer.

Speltips, Betting, Sport, Nyhet, News, Fotboll, United, manchester, Lingard, Astana
Jessie Lingard gjorde sitt andra mål för år 2019, och hans första på hela 29 framträdanden

Astanas första seger i gruppspelet

Norrmannen skonade sina äldre spelare i den 1 000 mil långa resan till Kazakstan, och tog en trupp fylld med akademiker och valde en startelva med en genomsnittlig ålder på 22 år - den yngsta som deltar i den europeiska tävlingen. 

De tog ledningen genom Jessie Lindards avlossning i den 10:e minuten innan Astana vänder matchen till 2-1 inom sju och en halv minut i andra halvlek. 

Solskjaer, vars sida redan kvalificerat sig till topp 32 sade till MUTV: “Jag tror att några av dessa kan ha nytta av att gå ut på lån. Naturligtvis behöver de fotboll för män och det var en första smak av det för några utav dem. Vissa står även och knackar på dörren för vår första trupp”.

United-chefen berömde högerbacken Ethan Laird, mittfältaren Dylan Levitt och mittbacken Di´Shon Bernard, som gjorde sina fulla debut, även om det var den sistnämndas självmål som gav Astana ledningen.

Han tillade: “Du kan se hur vi dominerade mittfältet, med Jimmy Garner och Dylan som spelade tillsammans. Di´Shon komponerades, Ethan hanterade höger sida, särskilt under första halvlek. Några av dessa har gjort sig själva en bra tjänst”.

Lingard, den äldsta av outfield-spelarna på 26 år gammal och kapten för kvällen, avfyrade United framåt till 1-0 och avslutade en måltorka som går tillbaka till januari.

Tahith Chong borde ha gjort 2-0 efter pausen, men sköt förvånansvärt över målburen från 6 meters avstånd med ett tomt mål framför sig. Sekunder senare övergav United sitt första mål i gruppfasen när Dmitriy Shomkos sköt bollen förbi Lee Grant i Uniteds målbur.

De kazakiska mästarna sex år i rad levererade ytterligare ett mål kort därefter när Antonio Rukavinas inlägg studsade på Bernard och in i nät.

United svarade positivt med att Eric producerade tv fantastiska räddningar för att förneka Angel Gomes och Mason Greenwood, men de misslyckades med att förhindra de kazakiska mästarna från att registrera sin första gruppvinst för säsongen.

Premier League-sidan är värd för den nederländska klubben AZ Alkmaar i sin sista match den 12 december.