Betway SE Sports Boost Banners

Nyheter

Bayern Munchen dumpar Niko Kovac efter förlust mot Eintracht Frankfurt
Bayern Munchen och manager Niko Kovac går nu skilda vägar.

Speltips, Betting, Sport, Fotboll, Bundesliga, Bayern Munchen
Under Kovac´s ledning vann Bayern Bundesliga förra säsongen med två poäng

2 förluster efter tio matcher

Beslutet kom efter lördagens 5-1 förlust mot Eintracht Frankfurt , som var de tyska mästarnas andra förlust efter tio spelade matcher i Bundesliga den här säsongen.

Kovac lämnar med Bayern på fjärde plats i tabellen, fyra poäng bakom ledarna Borussia Mönchengladbach.

Den 48-årige före detta kroatiske mittfältaren har varit ansvarig sedan juli 2018 och ledde Bayern till en liga-och-cup dubbel förra säsongen.

Kovac vann 45 av sina 65 matcher som ansvarig för Bayern, men lördagens nederlag var klubbens tyngsta i Bundesliga på tio år.

Bayern sade i ett uttalande att beslutet hade kommit som “resultatet av en ömsesidig diskussion med Niko Kovac under söndagen”.

Verkställande direktör Karl-Heinz Rummenigge sade följande: “Vårt teams prestationer under de senaste veckorna tillsammans med resultaten har visat oss att det finns ett behov av åtgärder”.

“Vi hade en öppen och seriös diskussion med Niko i söndags, och kom till det ömsesidiga beslutet att Niko inte längre är huvudtränare för Bayern Munchen FC”.

“Vi ber alla om ursäkt för denna utveckling. Jag vill tacka Niko Kovac för FC Bayern och för hans arbete. Särskilt för förra säsongens dubbla segrar”.

Kovac citerade också i uttalandet på klubbens webbplats och sa att han trodde att det “var det rätta beslutet för klubben just nu”.

“Resultaten och det sätt vi har spelat på det senaste har lett mig till det här beslutet”, sade han. “Min broder Robert och jag vill tacka FC Bayern för de senaste 18 månaderna. Under den tiden vann vårt lag Bundesliga, DFB Cup och Supercupen. Det var en bra tid. Jag önskar klubben och laget det allra bästa”.

Assisterande tränaren Hansi Flick kommer att ta ledningen av Bayern i Champions League-matchen mot olympiakos på onsdag, och Borussia Dortmund på lördag.