Betway SE Sports Boost Banners

Nyheter

Copa Libertadores - Flamango vinnare efter dramatisk final
Gabrioel Barbosa gjorde två mål i de fem dramatiska sista minuterna när Flamengo kom från ett mål bakom till att vinna mot River Plate. Detta innebar även att de vann sin första Copa Libertadores-titel sedan 1981.

Speltips, Betting, News, Nyhet, Fotboll, Sport, Flamengo, River Plate, Copa Libertadores
Copa Libertadores - Två sena mål från Gabriel Barbosa gör det klart för en Flamengo-vinst

Historisk framgång för Flamengo

De brasilianska jättarna var näst bäst under stora delar av matcher efter att Rafael Santos Borre sopade in bollen i nätet i den 14:e minuten. Fansens glädje i Estadio Monumental (kapacitet 80 000) höjde ljudvolymen något enormt med glada skrik.

Den 24-åriga colombianen var sedan centimeter ifrån att springa iväg till 2-0 för River Plate med ett skott från 25 meters avstånd.

Flamengos bästa chans på en kvittering kom inom några sekunder när Barbosa sköt ett skott som blockerades, och Everton Ribeiros uppföljande skott hölls väl av målvakten Franco Armani.

Men sedan kom den sena matchvändningen som förändrade finalen helt och hållet.

Först justerade Barbosa sin sprint perfekt för att timea Bruno Henriques boll in till 1-0, och sedan vred anfallaren på lån från Inter Milan och vände på försvaret i straffområdet för att skjuta in en vinnare i 92:a minuten.

Det fanns fortfarande tid för två röda kort att delas ut i de sista sekunderna, med Exequiel Palacios avstängd för att ha sparkat Bruno Henrique medan han låg på marken innan Flamengos målhjälte skickades av för sarkastiska applåder.

Finalen i Sydamerikas största klubbtävling inom fotboll, som började livet  år 1960, flyttades från Santiago till den peruanska staden på grund utav social oro i Chiles huvudstad.

Det var första gången sedan 1988 som turneringen avslutades i en engångsmatch. 

Supporters från båda lagen ockuperade dess gator i sina tusentals före matchen, med rapporter om att några River-fans reste över 4,000km från Buenos Aires till Lima med bussar som tillhandahölls av klubben.