Betway SE Sports Boost Banners

Nyheter

Efter alla avskedningar - Solskjaer inte orolig
Manchester United-manager Ole Gunnar Solskjaer säger att de senaste tidens avskedningar i Premier League inte har lämnat honom “mer bekymrad” för hans position.

Speltips, Betting, Sport, Nyhet, News, Fotboll, United, Solskjaer
"Jag fokuserar bara på att göra mitt jobb" - Ole Gunnar Solskjaer

"För många oavgjorda matcher"

Tottenham avskedade Mauricio Pochettino i november, innan Arsenal avskedade Unai Emery och Watford skilde sig från Quique Sanchez Flores.

United är på nionde plats i tabellen med 18 poäng efter 14 ligamatcher, deras värsta start på 31 år.

“Jag fokuserar bara på mitt jobb”, sa Solskjaer under dagen.

“Jag gör så bra jag kan och jag ser fram emot nästa match, men ser också långsiktigt, planerar saker med styrelsen”.

Pochettino var kopplad till United-jobbet innan Solskjaer ersatte Jose Mourinho, initialt på interimsbasis, på Old Trafford i december 2018 och har sagt att han är “öppen för att lyssna på projekt” eftersom han tänker “återvända för att arbeta i Europa”.

“Det är den tiden på året. Det är aldrig trevligt att se dina kollegor förlora sina jobb - nu tre på mycket kort tid”, tillade Solskjaer.

“Det gör mig inte mer bekymrad”.

“Vi har haft för många oavgjorda matcher för min smak - också nederlag, men oavgjorda borde vi ha förvandlat till segrar”.

“Fotboll är ett resultatföretag och vi är inte nöjda och vet att vi borde göra bättre ifrån oss”.

Solskjaer möter Mourinho - som efterträdde Pochettino i Spurs - när United är värd för norra London-klubben på onsdag, före ett derby i Manchester City på lördag.

Mittfältaren Paul Pogba har inte spelat för United sedan september på grund av en fotledsskada och Solskjaer säger att den 26-årige fransmannen inte kommer att spela mot Tottenham.

Speltips, Betting, Sport, Nyhet, News, Fotboll, United, Tottenham, Mourinho
"Det ligger i min historiebok" - José Mourinho angående Manchester United

Mourinho - Man United är ett “stängt kapitel”

Jose mourinho säger att hans tid hos Manchester United är ett “stängt kapitel” när han förbereder sig för att ta Tottenham Hotspur till Old Trafford på onsdag.

Mourinho lämnade United i december 2018 efter två och ett halvt år som manager.

Portugisen var utan arbete tills han tog över Spurs i november och har efter dess vunnit sina tre första matcher.

“Detta är ett stängt kapitel för mig. Jag lämnade klubben, jag tog mig tid för att bearbeta allt som hände”, sade Mourinho.

“Jag tog mig tid för att förbereda mig för nästa utmaning”.

“Ärligt talat är United ett kapitel i min erfarenhetsbank, det är min historiebok”.

Mourinho lämnade United när de var på sjätte plats i Premier League. De är för närvarande två poäng bakom Tottenham, som är på femte plats.

56-åringen vann League Cup, Europa League och Community Shield under sin tid med United.

“Det är inget för mig att analysera United nu”, sade han. “Jag analyserar dem som motståndare nu, hur de spelar. Hur kan vi slå dem? Hur kan de slå oss? För mig är det det viktiga”.

“Jag har en bra relation med Manchester United-supportrarna. Jag gick tillbaka som en vits och jag blev ödmjuk av en så vacker mottagning”.

“Imorgon går jag tillbaka som tränare för laget som kommer att försöka vinna mot Manchester United”.

“Jag förstår att vad de vill ha är raka motsatsen till vad jag vill. Naturligtvis förväntar jag mig att de kommer glömma mig under matchen”.

Mourinho, som ersatte Pochettino, sa att han har pratat med Tottenhams ordförande Daniel Levy angående framtiden för Toby Alderweireld och Jan Vertonghen samt Christian Eriksen.

Alla tre är utan kontrakt i slutet av säsongen och är fria att tala med andra klubbar från och med januari.

“Om jag säger att jag inte talade med Levy om Eriksen, Alderweireld och Vertonghen, skulle jag ljuga”, medgav han. “Så ja, Jag talade med Levy om dem”.

“Samtidigt talar jag också med spelarna, med alla. Vi pratar och försöker förstå varje detalj, men det är inte något jag kommer att diskutera.