Betway SE Sports Boost Banners

Nyheter

Ex Liverpool-anfallare avstängd - Bröt mot spelreglerna
Den tidigare Liverpool-anfallaren Daniel Sturridge har blivit avstängd från att spela fotboll i två veckor. Bötfällts på cirka 880 000 kronor efter att ha gjort sig skyldig till att bryta vadslagningsregler.

speltips, liverpool, fotboll, england, betting
Daniel Sturridge

Sturridge, 29 år gammal, fick sex veckors förbud, varav fyra blev suspenderade och han är fri att spela igen den 31 juli.

Liverpool meddelade i juni att anfallaren, som gjorde åtta mål i 26 framträdanden för England, skulle lämna klubben i sommar då kontraktet tar slut.

FA hävdar att Sturridge använt sig av “cynisk beslutsamhet” för att hjälpa andras vadslagning. De påstår även att detta inte bör vara ett straff som gäller under kortare tid än sex månader, då det “inte över huvud taget skulle återspegla fallets allvar”.


Daniel Sturridge konstaterar att de senaste 15 månaderna varit “väldigt tuffa”, då det lämnades in anklagelser om att han delat med sig av information samt en eventuell överföring under januari 2018.

“Jag är nöjd att nio av de elva anklagelser lagts ner och att panelen fann mig som ett ärligt och trovärdigt vittne, och att mina handlingar under en särskilt svår dag var ohållbara”, säger han.

“Fallet hördes av en särskild panel under sju dagar, vilket resulterade i ett långt och noggrant övervägt beslut. Detta följde även en omfattande utredning av FA. Därför är det mycket nedlåtande att höra att FA kommer överklaga detta beslut. Jag kommer att fortsätta försvara ärendet och överklagandet”.

“Jag tränar hårt och har full fokus på den kommande fotbollssäsongen”.

Vad var det egentligen som hände?

Kommissionen fann alltså att två av elva anklagelser bevisade, och att anfallaren har instruerat sin bror Leon att satsa på en eventuell transfer som skedde till spanskans Sevilla. Här hade han då gett ut så kallad “inside information”.

FA sa följande i ett uttalande:
“Respektfullt håller vi inte med om vad lagstiftningskommissionen konstaterar, och vi kommer att överklaga de beslut som fattades och sanktionen som infördes. 

Några av de anklagelser som lades ner påstod även att Sturridge lämnat ut information angående transfers till Inter Milan samt West Bromwich. I januari månad 2018 gick han själv på lån till West Brom där han spelade säsongen ut.

FA´s fall:

  • FA meddelar alltså att det var en familjeaffär, där Sturridge delade med sig av information till dem. Hans bror Leon använder sig av kontakter i spelbranschen för att ta reda på vart de bästa oddsen finns. Han pappa Michael ska då ha kontaktat sin kusin Anthon Walters för att placera spelen.

  • Trots informationen som ska ha delats ut, förlorades ungefär 35 000 kronor på dessa spel. 

  • Total omsattes strax över 160 000 kronor av sammanlagt 28 individer, där Sturridges föräldrars grannar är medräknade, och tillbaka kom då alltså endast 125 000 kronor. 

  • Det har även rapporterats att Sturridges farbror och agent, Dean Sturridge, meddelat anfallaren den 12 januari 2018 med följande text:
    “stay out of squad.. This Inter Milan (interest) is real”.
    Daniel svarade på detta meddelande med “Cool with me”. Liverpool slog två dagar senare Manchester City med 4-3 utan Sturridge, som var rapporterad som skadad.

Sturridge påstår att FA har missuppfattat och övertänkt dessa meddelanden, då han gett en oskyldig förklaring för denna konversation. Han menar även på att han inte är den typ av människa som dras till adrenalin på detta vis, risken att göra något felaktigt eller över huvud taget har något intresse i vadslagning med pengar. Med egna ord säger han att FA “adderar två med två och får 40”.

Ett par problematiska månader är vad Sturridge varit med om på senare tid. Då det till exempel blev inbrott i hans hus i Los Angeles tidigare denna månad försvann även hans hund Pomerarnian. Han gjorde efter detta stora rubriker där han erbjöd 352 000 kronor för återkomsten av hunden. Sturridge påstod sig vara “mycket glad” efter att hunden kommit hem igen, oskadd. 

Liverpools talesman säger att Sturridge samarbetat helt under hela processen och “uttalade kategoriskt att han aldrig spelat på fotboll”.