Betway SE Sports Boost Banners

Nyheter

Henrik Larsson - Slutar som tränare för HIF
Henrik Larsson har nyligen kommit ut med beskedet att han avgår sin post som tränare för Helsingborgs IF. Anledningen till detta var på grund utav “Den mängd verbala påhopp han fått utstå”, skriver HIF på sin hemsida.

Speltips, Betting, Sport, Nyhet, Fotboll, Allsvenskan, Henrik Larsson
Henrik Larsson spelade under sin karriär som fotbollsspelare i flera topplag, som Celtic, Barcelona, Feyenoord, Manchester United.

Den kortvariga tränarpositionen i HIF

Henrik talar i efterhand ut med följande ord:
“Hur kan det vara okej i vår bransch att behöva utstå det mesta?”.

Det var klockan 12.15 under fredagen som klubben meddelade att tränaren sagt upp sig med omedelbar verkan. 

“Det är aldrig roligt. Kritik har jag inga problem med att ta, men när det börjar bli mer än så… När det blir personliga påhopp och man kallas för det ena och det andra. Du försvinner lusten. Jag håller på med detta för att jag älskar fotboll. När man får detta mot sig så tar det en jävla energi. Det blir inte roligt längre. Sen blir det andra saker man måste tänka på. Då tänker man om det är värt att göra detta. Det är inget vanligt 7-16 jobb, man jobbar dygnet runt”.

Det var så sent som i mitten av juni som Henrik Larsson antog utmaningen som tränare till det nyuppflyttade Allsvenska laget.

“Det är väldigt roligt. Det är klubben som jag har lång historik med och nu ser jag fram emot utmaningen. Vi är ett stort gäng som kommer lösa det här. Vi är ledare, spelare, supportrar som tillsammans ska klara av det som klubben satte som målsättning inför säsongen”, sa Larsson.

Under torsdagen åkte Helsingborg ut mot Oskarshamn AIK i Svenska cupens kvalspel. Detta innebär alltså att HIF missar gruppspelet. Man ställde upp med ett orutinerat och ungt lag och blev då straffade för detta.

“Trupputtagningen till torsdagens cupmatch var väl förankrat hos styrelsen och klubbledningen, som stod bakom beslutet”, skriver klubben gällande matchen.