Betway SE Sports Boost Banners

Nyheter

Joao Felix stjäl rampljuset från Ronaldo
Det råder inga tvivel om vad de 50 000 fansen som fyllde upp Friends Arena i Stockholm kom för att se i lördagens match mellan Atletico Madrid och Juventus. När Cristiano Ronaldo joggade ut för att värma upp multiplicerades ljudnivån i stadion många gånger. Detta fortsatte varenda gång Ronaldo rörde bollen under matchens start.

Speltips, Betting, Fotboll, Sport, Nyhet, Atletico Madrid, Juventus
19 år gammal och fortfarande mycket att lära. Ett stort hot för alla motståndare

Joao Felix tystar publiken

Dessa beröringar av bollen var dock få och långt emellan. Några missas hit och dit, samt en klack som gick snett var summan av det. I själva verket startade showen genom en annan anfallare från portugal. En som nyligen flyttat mot en större överföringsavgift än till och med den “five-time Ballon d´Or” vinnaren någonsin kommit.

Atletico Madrid betalade £113m för att signera Joao Felix under sommarens lucka. Många ögonbryn lyftes med frågan: Vem i hela världen betalar så mycket för en junior utan ens sin fulla seniorsäsong under sig?

Efter vad den unge portugisen visat under försäsongen kan detta visa sig vara ett riktigt fynd. Det är sällsynd att se en spelare anpassa sig så snabbt till ett lag som är lika krävande som Diego Simeones. Dessutom en spelare så ung som denna.

“Han anpassar sig riktigt snabbt till det laget behöver”, säger Simeone under lördagen. “Han har mycket kvalitet. Oavsett position jag placerar honom i visar han alltid en riktigt viktig nivå. Han är i en process med anpassning, att lära sig nya saker och det bästa han har. Som jag såg från den första gången han gick in i omklädningsrummet, är att han är angelägen om att lära sig nytt. När en såhär ung spelare har den hungern att lära sig kommer deras väg till toppen alltid att vara kortare.”

Att chefen säger att Felix fortfarande har mycket mer att lära kan vara en skrämmande tanke för många motståndare. Han är redan kapabel till vad många inte är.

Juventus startade med Matthijs de Ligt och Giorgio Chiellini som mittbackar i försvaret. Inte alls ett dåligt mittback-par. Ändå kunde man inte klara av talangen som störtade mot dem.

Matchvinnaren i Stockholm, Atleticos nummer sju, gjorde två mycket olika mål, men båda var vackra och såg allt för enkla ut än vad de verkligen var.

Första målet i matchen var ett exempel på teknisk expertis. När Kieran Trippier svävade iväg en tidig boll in mot Juventus målområde, smög Joao Felix in och stiligt slog till bollen med volley. Målvakten Szczesny hade ingen chans.

Det var den typ av mål de flesta spelare skulle vara glada att göra en gång i sin karriär mot ett försvar av Juventus klass. Ändå är intrycket Felix gav något som tyder på att detta var den första av många.

Speltips, Betting, Fotboll, Sport, Nyhet, Stockholm, Joao Felix
2-1 minuter efter kvitteringsmål från Juventus

För hans andra mål, bara fyra minuter efter att Juventus kvitterat genom Sami Khedira, spelade nu Felix en annan position. Han blev flyttad från ytter till stödjande anfallare. När den höga passen från Thomas Lemar flög in i målområdet smällde han enkelt in den förbi Szczesnys räckvidd som var helt ur balans.

Simeone skojade inte när han menade på att portugisen kan leverera oavsett vilken position han befinner sig i.

Efter att försäsongen slutat med tre mål samt tre assist från den nyanlända Felix kommer hans förtroende hos Simeone vara skyhögt, och han går in i Atleticos första La Liga-match mot Getafe bekvämt.

"Talang är medfött, men hunger kommer från hjärtat”, avslutade Simeone om sin nya spelare i presskonferensen efter matchen.

Få har den nivå medfött som 19-åring, och om hans hungernivå är tillräckligt nog för att redan imponera på någon som Simeone finns det mycket större saker att vänta sig.

I början av matchen i Stockholm var publiken där för att heja på Ronaldo. I slutet lämnades deras jubel på golvet av någon som var 15 år yngre.