Betway SE Sports Boost Banners

Nyheter

Liverpool greppar tag om Premier League
Liverpool slog ett potentiellt avgörande slag i Premier League-titelloppet när man vinner mot de regerande mästarna Manchester City på Anfield. Nu sitter man hela åtta poäng ovan andra platsens Leicester City.

Speltips, Betting, Sport, News, Nyhet, Fotboll, Liverpool, Manchester City, Premier League
Sadio Mane´s mål var hans 16:e på Anfield i Premier League år 2019

Liverpool utökar sin ledning

Konfrontationen mellan de två inhemska supermakterna hade blivit stämplat som ett avgörande ögonblick i Liverpools 30-åriga strävan att landa titeln - och detta resultat ger dem en ledande fördel över Leicester City på andra plats.

Liverpool tog ledningen efter bara sex minuter när Fabinho sköt iväg ett skott som gick rakt förbi målvakten Claudio Bravo, som agerar inhoppare för den skadade Ederson. Målet gick in efter en videoassistent-domarkontroll för handboll mot Trent Alexander-Arnold.

Manchester City hotade med sin press men Jurgen Klopps team är hänsynslösa i anfall, vilket bevisades när Mohamed Salah fördubblade ledningen sex minuter senare. Bollen nickas in i bortre stolpen från Andrew Robertsons fantastiska inlägg.

Raheem Sterling missade en bra chans och Sergio Aguero fick bollen i stolpen när City försökte hitta fotfäste i matchen. Endast sex minuter in i andra halvlek hittade Jordan Henderson en boll in klurigt framför Bravo, och raka vägen till Sadio Mané som satte spiken i kistan.

Bernardo Silva minskade ledningen med 12 minuter kvar av matchen, dock var det allt för sent för City, som inte kommer att få det enkelt nu när de ligger nio poäng från toppen och på fjärde plats i tabellen.

Guardiola var ilsken när matchen blåstes av, och verkade tacka domaren Michael Oliver sarkastiskt innan han lämnade planen. Detta kort efter att han blev rasande när ytterligare ett straffkrav mot Alexander-Arnold viftades bort.

Speltips, Betting, Sport, News, Nyhet, Fotboll, Liverpool, Manchester City, Premier League

Stort firande efter avblåsning

På det sätt Liverpool och Anfield firade denna seger sa allt om dess omfattning - om självförtroendet inte växte genom dem själva förut, har det gjort det nu efter att ha vunnit mot förra säsongens mästare.

Ett stort brus gick upp från läktaren när Liverpools spelare samlades framför dem efter avblåsningen. Lika positiv är deras form, med 11 segrar efter 12 ligamatcher. Detta lag har tappat en av sina 51 senaste ligamatcher, finns det något sätt de kan förlora denna titel genom?

Liverpools försvar var faktiskt allvarligt besvärat av City, men Klopps sida kan göra mål från var som helst och när som helst, vilket är det som gör dem så farliga - som det visade sig här.

City öppnade bra, men blev bedövade av Fabinhos fantastiska mål och när Robertson tillhandahöll det fantastiska inlägget till Salah. Här hade Liverpool kontroll över vad som kan komma att ses som ett viktigt ögonblick under säsongen.

Liverpool blev lättade när City missade de möjligheter de hade och resultatet var smickrande - men Klopp och hans spelare kommer inte att se tillbaka på de negativa delarna.

De har spelväxlare i alla områden på planen och är ett farligt hot även om de ligger under press.

Speltips, Betting, Sport, News, Nyhet, Fotboll, Liverpool, Manchester City, Premier League

Manchester City missar sin chans?

Pep Guardiola föll djupt i sin vrede sent i matchen, efter att domaren Michael Oliver hade ignorerat ett annat krav på handboll mot Alexander-Arnold, och detta fick bli en klar och tydlig spegel för hans humör.

Guardiola vet mycket väl om att detta kan vara ögonblicket då Premier League-titeln drevs utom räckhåll.

Ändå kommer han också att känna att City hade chansen att ta något från denna match, med bra chanser skapade och missade. Särskilt av Sterling och Aguero.

Detta var inte en dålig prestation, men Citys försvar är sårbart utan Aymeric Laporte och förlusten av Ederson till skada rånade dem inte bara från hans enastående förmåga som målvakt, utan också hans viktiga bidrag till deras totala spel av bollinnehav.

Bravo var inte helt ute och cyklade vid Liverpools första två mål, men har fick ett par besvikna blickar på sig för det tredje. Han avger helt enkelt inte försäkran och förtroendet som Citys brasilianska förstaval.

David Silvas inflytande på mittfältet missades också, men i slutändan är det Liverpool som än så länge denna säsong är det lag som har det mer drivna och mindre bristfälliga laget. Ett faktum som återspeglas i ligatabellen.

Manchester City och Guardiola kommer inte att ge upp kampen, eftersom det trots allt bara är november. Men det ser ut att vara en lång väg tillbaka nu för att fånga ett Liverpool-lag som känner att kraften är med dem.

Speltips, Betting, Sport, News, Nyhet, Fotboll, Liverpool, Manchester City, Premier League
Jurgen Klopp understryker att de spelade fantastiskt

"Vilken match" - Jugen Klopp

Liverpool-manager Jurgen Klopp talar till BBC 5 Live: “Vilken match. Om du vill vinna mot City måste du göra något speciellt och vi var tvungna att vara intensiva.

“När City började kontrollera det mer under de sista 15 minuterna var det spänt, men då såg du kvalitén och vad pojkarna kan göra. Pojkarna gjorde otroliga saker i 75 minuters spel”.

Vid den tidiga VAR-incidenten, när ett handbollsanspråk mot Trent Alexander-Arnold avvisades: “Jag känner sympati för Klopp men jag såg inte situationen. Det jag hörde var att bollen först träffade David Silvas arm innan den rörde Tret Alexander-Arnolds”.

Manchester City-manager Pep Guardiola talar till BBC 5 Live: “Vi hade förlorade - vi hade velat vinna men nu måste vi vila och förbereda oss inför nästa match mot Chelsea”.

“Vi gjorde en otrolig prestation, jag vet inte hur många lag som kan komma till denna stadion och spela som vi gjorde. De gjorde ett mål på deras första skott, men vi spelade otroligt bra”.

“Det finns tre lag som har fler chanser att vinna Premier League än oss. Vi är i november månad så låt oss se vad som händer”.