Betway SE Sports Boost Banners

Nyheter

Managerlösa Arsenal - Värsta vinstfria sträckan sedan 1977
De managerlösa Arsenals säsong sjönk till ett nytt läge när de förlorade mot Brighton i Fredrik Ljungbergs första hemmamatch.

Speltips, Betting, News, Nyhet, Fotboll, Sport, Brighton, Arsenal, Ljungberg
Arsenal har misslyckats med att hålla nollan i sina senaste 11 spelade matcher i alla tävlingar. Senaste nollan hölls mot Bournemouth den 6 oktober

Arsenal 1-2 Brighton

Alexandre Lacazette markerade sitt 100:e Gunners-uppträdande genom att göra ett mål efter att Adam Webster gav gästerna en första halvleks ledning.

Med ställningen 1-1 var det frustration för Ljungberg och Arsenal när David Luiz trodde att han hade gjort 2-1 på volley, men det uteslöts korrekt efter en VAR-kontroll för offside.

Neal Maupay gjorde Brightons vinnande mål från Aaron Mooys inlägg för att lämna Arsenal i deras värsta vinstlösa spår sedan 1977 - och 10 poäng ifrån en Champions League-plats.

Vad ska Arsenal ta sig till nu?

Arsenal, som ligger på 10:e plats i tabellen, har nu inte lyckats vinna någon av sina nio senaste matcher i alla tävlingar, och fans som stannade kvar till slutsignalen buade ut sitt lag på planen.

Tolv år efter hans sista uppträdande för Arsenal som spelare fick Ljungberg chansen att visa fans i ett långt ifrån fullständigt Emirates att han kan hantera klubben där han vann två Premier League-titlar och tre FA-cuper.

Det började bra, med att svensken fick en anständig mottagning av folkmassan, innan de snabbt gick neråt när Brighton, som hade förlorat sina senaste fyra bortamatcher, tog kontrollen.

Speltips, Betting, News, Nyhet, Fotboll, Sport, Brighton, Arsenal, Potter
Potter uppmuntrar Brightons energi och mod

Potter tillbaka i Emirates

Brighton-chefen Graham Potter gjorde sin första återkomst till Arsenal sedan hans Östersund-lag vann mot Gunners i Europa League i februari 2018.

Till frågan innan matchen om han skulle bli en Premier League-manager om Östersund inte hade gjort så bra ifrån sig i Europa League, svarade han; “Förmodligen inte. Vi kommer alla till en viss punkt genom att göra något och allas väg är annorlunda. Östersund var min punkt.”

Arsenals tillfälliga chef Freddie Ljungberg: “Vi kom inte riktigt upp under första halvlek, arbetade inte hårt och ville inte spela.”

“Andra halvlek hade vi något att säga till om och var generellt bättre, men vi var dåliga på kontringarna och vi hade inget förtroende. Jag måste arbeta med och få förtroende till pojkarna.”

“Vid halvtid sa vi: Detta är inte Arsenal, vi måste kämpa.”

“Vi är i en svår situation just nu, vi har förlorat många matcher och tappat mycket självförtroende.”

Brighton-manager Graham Potter: “Det är ett trevligt ögonblick för oss. Det ger oss lite tro. Det var en bra match från vår sida, inte perfekt men vi visade verkligen mod och tro”.

“Tack till våra spelare, de gjorde vad jag tror att ett bortalag måste göra när det gäller frustrerande situationer men det kräver fortfarande mod från spelarna och det är vad jag är nöjd med. Vi kämpade verkligen, jag är nöjd”.