Betway SE Sports Boost Banners

Nyheter

Mauricio Pochettino - Avskedad
Tottenham har avskedat manager Mauricio Pochettino efter fem år som ansvarig för Premier League-klubben.

Speltips, Betting, Sport, Nyhet, News, Pochettino, Spurs, Premier League, Fotboll
Pochettinos sista match som ansvarig för Tottenham var deras 1-1-match mot Sheffield United i Premier League den 9:e november

Dags för nytt kött

Spurs har gjort en nedslående start på den aktuella säsongen och är endast på 14:e plats i Premier League-tabellen.

Jose Mourinho var trodd att bli den nya coachen för Spurs, och så blev fallet. Mer om detta läser du i kommande artikel.

“Vi var oerhört ovilliga att göra denna förändring. Det är inte ett beslut som styrelsen har fattat lätt, och inte heller i hast”, sade Spurs ordförande Daniel Levy.

“Tyvärr har ligaresultaten i slutet av förra säsongen och början av denna varit oerhört nedslående”.

“Det faller på styrelsen att fatta de svåra besluten - detta krävdes flera med tanke på de minnesvärda stunder vi haft med Mauricio och hans coachingpersonal - men vi gör det i klubbens bästa intresse”.

Pochettino utnämndes i maj 2014 och ledde klubben till Champions League-finalen förra säsongen, där de förlorade mot Liverpool i Madrid.

Den argentinska assisterande tränaren Jesus Perez har tillsammans med tränarna Miguel dÁgostino och Antoni Jimenez också lämnat klubben.

Tottenham sade i ett uttalande att de skulle tillhandahålla en uppdatering av en ny coachingpersonal “i sinom tid”.

Tidigare Southampton-chef Pochettino guidade Tottenham till Ligacup-finalen under hela sin första säsong, samt två tredjeplaceringar och en “runners-up” plats i Premier League år 2017.

Förutom att han ledde Spurs till denna position som senare gav dem en finalplats i Champions League förra säsongen, tog han dem även till fjärde plats i tabellen i Premier League, även om de bara lyckades vinna tre av deras sista 12 ligamatcher.

Han var också tvungen att kämpa med att spela hemmamatcher på Wembley i 18 månader medan klubbens nya stadio byggdes och hans imponerande resultat trots detta ledde till förbindelser med Real Madrid och Manchester United.

Spurs har dock inte lyckats bygga vidare på de senaste säsongernas löften den här säsongen. Förutom deras nedslående ligaform, slogs de ur League Cup av League two-laget Colchester och blev totalt överkörda av Bayern Munchen i Champions League-matchen som slutade 2-7 på hemmaplan.

“Mauricio och hans personal kommer alltid att vara en dela av vår historia”, tillade Levy.

“Jag har den största beundran för det sätt han hanterade de svåra tiderna på hemmaplan medan vi byggde den nya stadion, och för den värme och positivitet han gav oss. Jag skulle vilja tacka honom och hans personal för allt de har bidragit med. De är alltid välkomna här”.

“Vi har en begåvad trupp. Vi måste återupplivas och se till att leverera en positiv säsong för våra supportrar”.

Upp och Ner - Pochettino

  • Pochettino utsågs till Tottenham-chef den 28 maj 2014 efter att ha tagit Southampton till sin bästa position någonsin i Premier League.

  • Efter en femte plats i sin första säsong i klubben ledde han dem till tredje plats år 2015-16 - deras högsta slutposition i Premier League.

  • Han blev den första oppositionschefen som slog Pep Guardiola i England när Tottenham besegrade Manchester City med 2-0 i oktober 2016.

  • Spurs fortsatte att utvecklas och slutade på andra respektive tredje plats under de två kommande säsongerna.

  • Han ledde Tottenham till de sista 16 i Champions League 2018-18 och belönades med ett femårskontrakt i maj 2018.

  • Förlorade FA Cup-semifinalen mot Manchester United i april 2018.

  • Nådde Champions League-finalen för första gången följande säsong efter en minnesvärt comeback mot Ajax.

  • Förlorade 7-2 mot Bayern Munchen i gruppfasen i säsongens Champions League.

  • Avgick från Spurs den 19 november efter bara tre Premier League-segrar hela säsongen.