Betway SE Sports Boost Banners

Nyheter

Raheem Sterling - Petad efter bråk med Gomez
Raheem Sterling medgav att “känslorna tog över” efter att ha blivit petad från truppen inför englands EM-kvalmatch 2020 mot Montenegro. Detta efter att han kolliderat med lagkamraten Joe Gomez.

Speltips, Betting, Sport, Nyhet, News, Fotboll, Sterling, Gomez, England
"Alla familjer har olika tycken då och då" - Gareth Southgate angående incidenten

"Kunde skött det snyggare"

Fotbollsförbundet sa att Sterling hade blivit petad “till följd av en störning i ett privat lagområde”.

Manchester City-anfallaren, 24 år gammal, skrev sedan på sociala medier och bekräftade “en fem till tio sekunders grej” med Liverpools Joe Gomez, 22 år gammal, i England-lägret.

Han tillade senare att allting var “bra” i nuläget.

Sterling och Gomez hade en argumentation på planen under Reds 3-1 vinst i Premier League på Anfield i söndags.

“Både Joe och jag har talats vid och löst saken och gått vidare”, sade Sterling via sitt Instagram-konto i tisdags.

“Vi spelar en sport där känslorna går spelar stor roll och jag är tillräckligt mycket människa för att erkänna att känslorna tog över för mig”.

“Det är därför vi spelar den hä sporten, på grund av vår kärlek till den. Jag och Joe Gomez är bra nu, vi båda förstår att det var en grej under fem till tio sekunder. Gjort är gjort, vi går vidare och gör inte detta till en större grej”.

“Låt oss fokusera på torsdag”, tillade Sterling.

Det är underförstått att Sterling aktiverade Gomez på lägret, och andra spelare drog dem isär varandra.

Liverpool-försvararen var missnöjd med vad som hände, men Sterling ber om ursäkt och båda anser nu att saken är utredd och över.

Englands tränare Gareth Southgate konsulterade med äldre spelare och de gick med på att peta Sterling från matchen. 

“Tyvärr är känslorna från detta fortfarande råa”, sade Southgate. 

“En av de stora utmaningarna och styrkorna för oss är att vi kunnat separera våra klubbrivaliteter från landslaget”.

“Vi har fattat beslutet att inte överväga Raheem inför matchen mot Montenegro på torsdag. Min känsla är att det rätta för laget är de åtgärder vi har vidtagit”.

“Nu när beslutet har fattats med överenskommelse med hela truppen, är det viktigt att vi stöder spelarna och fokuserar på torsdag kväll”.

England spelar sin 1000:e seniormatch för män ikväll och en poäng på Wembley skulle boka dem en plats i EM 2020, med en kvalificeringsmatch kvar därefter.

De tre lejonen är i toppen av EM-kval 2020 grupp A, tre poäng ovan Tjeckien och fyra över Kosovo.

En vinst eller oavgjort för Southgates sida kommer få dem att kvalificera sig.

England spelar sedan sin sista gruppmatch borta i Kosovo på söndag.

Sterling, som anslöt sig till Manchester City från Liverpool år 2015, har gjort 55 framträdanden för England, gjort 12 mål, medan Gomez endast spelat i sju matcher för England.

Sterling har startat i 11 av Citys ligamatcher under säsongen 2019/20 och har gjort 14 mål efter 17 framträdanden i alla tävlingar för sin klubb, samt fyra mål för England.

Försvararen Rio Ferdinand sa att händelsen kunde ha “hanterats bättre”. 

I ett inlägg på Facebook föreslår Ferdinand att Southgate “utan tvekan borde ha sett värre saker många gånger under sin tid som spelare och tränare”.

“Jag känner bara att detta kunde och borde ha hanterats bättre för att stödja spelaren och inte bara hänga ut honom sådär”.

“Han är en av våra spelare i världsklass som har uppfört sig underbart genom rasism och oberättigad kritik i en England-tröja, och han kommer nu att undersökas mer och bli uthängd i media utan tvekan - när detta kunde ha hanterats internt. Eftertänksamhet är en stor sak dck”.