Betway SE Sports Boost Banners

Nyheter

Ramsey att göra sin första CL-start?
Wales-mittfältaren Aaron Ramsey kan göra sin första Champions League-start för Juventus i hemmamatchen mot Bayer Leverkusen under kvällen, tisdag.

Speltips, Betting, Sport, News, Nyhet, Sport, Fotboll, Champions League, Ramsey
Aaron Ramsey spelade de sista tre minuterna i Juventus oavgjorda match mot Atletico Madrid i september

Dags för debuten i Champions League

Ramsey, 28 år gammal, kom in som inhoppare i Juventus 2-2 match mot Atletico Madrid för två veckor sedan.

Men den före detta Arsenal-spelaren har sedan dess startat i tre Serie A-matcher, även om han ännu inte har spelat i 90 minuter.

“Vi försöker att bevara honom ur speltidens synvinkel”, säger manager Maurizio Sarri.

“Det är en stor skillnad mellan att spela 60 minuter och 90 minuter”.

Ramsey flyttade genom en fri transfer från Arsenal till Juventus under sommarfönstret, men en knäskada innebar att han inte kunde göra sin debut förrän matchen mot Atletico Madrid den 18 september.

Han kom in på planen som en 87:e minuters ersättning för Miralem Pjanic med Juventus som ledde med 2-1, även om den spanska truppen gjorde en sen kvittering genom Hector Herrera.

Ramsey har ännu inte förlorat en match med Juventus, då hans första match innebar en 2-1 vinst mot Verona, samt att han även startade mot Brescia (2-1) och SPAL (2-0).

Wales-mittfältaren har opererat i en kreativ position bakom anfallaren Cristiano Ronaldo och antingen Gonzalo Higuain eller Paulo Dybala.

“Tre segrar av tre möjliga i Serie A den här veckan. Vidare till Champions League”, sade Ramsey på Twitter.

Speltips, Betting, Sport, News, Nyhet, Sport, Fotboll, Champions League, Juventus
Bayer Leverkusen förlorade sin första match i gruppspelet mot Lokomotiv Moskva på hemmaplan, trots att man hade 78% bollinnehav

Juventus möter härnäst Bayer Leverkusen, som placeras på sjätte plats i tyska Bundesliga och har registrerat två raka ligavinster, men förlorade mot Lokomotiv Moskva i senaste Champions League-mötet på hemmaplan.

“Champions League är verkligen toppen för en spelare och tränare, men samtidigt borde vi också ha kul”, sa Sarri.

“För tillfället är det svårt för italienska lag att vara bland favoriterna. Engelska lag är favoriter av uppenbara skäl, men vi borde vara snällare mot oss själva. Tanken är verkligen att ha lite roligare”.

“Vårt mål är att gå hela vägen fram till Champions League-finalen, men det är en tävling som bara kan bestämmas i vissa ögonblick. Jag förväntar mig ett bra resultat”.