Betway SE Sports Boost Banners

Nyheter

Richarlison tar Everton till vinst
Everton hämtade sin första bortaseger för säsongen för att flytta ur tabellens nedre region på bekostnad av motståndarna Southampton.

Speltips, Betting, News, Nyhet, Sport, Fotboll, Premier League
Richarlison´s mål säkrade Evertons första bortaseger i Premier League sedan mars månad

Southampton - En defensiv katastrof

Resultatet gör att Marco Silvas sida klättrar upp från 17 till 13, en plats och ett poäng över Manchester United, som står på hemmaplan mot Brighton på söndag.

Tom Davies gjorde tidigt in i matchen första målet för Everton. Detta efter att Mason Holgate gett honom den gyllene möjligheten. Målet gjordes redan i matchens fjärde minut.

Marco Silvas sida slösade sedan bort en följd av bra chanser till att fördubbla sin ledning före paus, vilket gjorde att matchens värdar kunde slå tillbaka.

Ersättare Sofiane Boufal hoppade förbi Morgan Schneiderlin´s högersida och sparkade ett perfekt inlägg till Danny Ings som sedan kvitterade matchen i 50:e minuten.

Värdarna har dock fortfarande det sämsta defensiva rekordet i divisionen och kunde inte hålla ut matchen med en poäng, då Richarlison vred in ett ledningsmål för Everton i minut 75.

Southamptons sjätte nederlag efter sju spelade ligamatcher gör att de förblir i de tre nedre platserna i tabellen med åtta poäng - samma sammanfattning som i samma etapp förra säsongen under den tidigare managern Mark Hughes.

Lång väntetid över för Everton

Medan Everton levererade en förbättrad prestation i kryssmatchen mot Tottenham förra söndagen, kändes detta som en avgörande dag för manager Marco Silva, med detta team som startade dagen bara tre poäng före sina motståndare.

Ett misslyckande med att vinna mot Southampton, som blev förknippade med sin 9-0 förlust mot Leicester City i deras senaste hemmamatch, skulle bara lagt till tryck och press som redan existerar på den portugisiska chefen.

Dock, precis som det var, så levererade hans team till stor del, även om deras misslyckanden till en 2-0 ledning släppte in värdarna tillbaka in i spelet igen.