Betway SE Sports Boost Banners

Nyheter

Spelare i Nederländerna protesterar mot rasism
Fotbollsspelare i Nederländernas två bästa divisioner kommer inte att spela under den första minuten av sina matcher i helgen för att uppmärksamma rasism.

Speltips, Betting, Sport, Nyhet, Fotboll, News, Nederländerna, Rasism
Excilsiors Ahmad Mendes Moreira går av planen efter att ha påstått ha utsatts för rasistiska övergrepp från början av söndagens match

Nederländerna tar saken på stort allvar

Det kommer efter de rasistiska påhopp mot Excilsiors Ahman Mendes Moreira av Den Bosch-fansen under söndagen.

Medan spelarna i Eredivisie och Eerste Divisie står stilla, skyltas meddelandet “Rasism? Då spelar vi inte fotboll”, på resultattavlan.

En extra minut läggs till på skadetid under första halvlek.

De rasistiska påhopp som Moreira genomled fördömdes av många nederländska internationella spelare, inklusive Lyon-anfallaren Memphis Depay, medan Liverpool-mittfältaren Georginio Wijnaldum sa att händelsen “verkligen slog mig på en personlig nivå”.

Under Nederländernas 5-0-vinst mot Estland under tisdagen pekade Wijnaldum och lagkamraten Frankie de Jong på deras hudfärg efter att Liverpool-stjärnan gjorde det första av sina tre mål.

Den Bosch har bett om ursäkt till Moreira för att ha förklarat att anfallaren misstog “kråkljud” för rasistiska övergrepp under den nederländska andra divisionmatchen.

Domaren tog ut spelarna från planen under en halvtimme till följd av missbruket från en sektion av hemmafansen.

Holländska fotbollsmyndigheter har inlett en utredning efter händelsen.