Betway SE Sports Boost Banners

Nyheter

Thomas Cook - Kaos efter likvidering
Fotbollsfans väntar på nyheter om flygbiljetterna till kommande europeiska bortamatcher kommer vara giltiga eller ej efter att flygbolaget Thomas Cook gått i konkurs.

Speltips, Betting, Nyhet, News, Sport, Fotboll, Thomas Cook
Manchester United-fans har använt sig av Thomas Cook för deras bortamatcher under de kommande månaderna

Stora tveksamheter råder

Semesterföretaget, som gick i likvidation i måndags, lyckades inte säkra 250 miljoner pund som behövdes för att hålla dem flytande.

Ett antal Premier League-klubbar använder Thomas Cook Sport för Champions League och Europa League som matchpaket.

Dessa klubbar arbetar nu med beredskapsplaner när de möter andra europeiska lag på bortaplan under kommande veckorna.

Eftersom verksamheten har upphört med handel är paket och biljetter inte längre giltiga, även om personer med planerade resor har fått råd om att de kan försöka kontakta destinationen direkt.

Eftersom de flesta inte har någon försäkring för en sådan resa, skulle återbetalningskrav förmodligen behövas göra till leverantören av det kredit- eller betalkort som används för att betala, har Thomas Cook talat ut om.

Manchester United meddelar på deras webbplats om deras kommande bortamatcher i Europa, där de även tidigare haft Thomas Cook sopm partner. Dessa bortamatcher mot AZ Alkmaar den 3 oktober, Partizan Belgrad den 24 oktober och Astana den 28 november.

United sade även följande om sin resepartner; “De har försålt ett litet antal biljetter och gästfrihet för några hemmamatcher den här säsongen, tillsammans med resepaket till två kommande Europa League-bortamatcher.

“Så snart vi var medvetna om deras potentiella konkurs började vi arbeta genom beredskapsplaner och vi kommer att försöka kontakta de drabbade Manchester United-supporters som hade bokat direkt via Thomas Cook”.

Liverpool, som har Champions League-bortamatcher mot Genk den 23 oktober och Salzburg den 10 december säger att fans som reser till hemmamatcher också skulle påverkas.

Klubben sa; “Vi är medvetna om att Thomas Cook har upphört med handel i morse. Thomas Cook säljer 360 gästfrihetspaket för varje hemmamatch på Anfield”.

“När vi fått informationen från Thomas Cook kommer vi att uppdatera supportrar”.

 

Hur har fans påverkats?

Liverpool, Chelsea, Tottenham, Arsenal, Manchester United och Manchester City har alla sålt gärstfrihetspaket för matcher, samt använt Thomas Cook för Champions League och Europa League-matcher.

Chelsea har gjort reklam för Thomas Cook-paket, inklusive biljetter för både tränare och spelare, för sina Champions League-bortamatcher mot Lille och Ajax i oktober, samt Valencia i november.

I amerikansk fotboll har NFL bokat paket genom Thomas Cook för matcherna som hålls i London i oktober och november, vilket kommer att visa matcher mellan Chicago Bears, LA Rams och Jacksonville Jaguars i huvudstaden.

Företaget var NFL:s “officiellt godkända resepartner” och annonserade biljetter för hotellresor för matcherna på Wembley och Tottenham Hotspur Stadium.

En talesman för NFL sa följande; “Vi är medvetna om bekymmer från NFL-fans som har köpt biljetter till denna säsongs London-matcher via Thomas Cook. Vi undersöker situationen för att kunna ge råd om en handlingsplan och kommer att ha ytterligare information så snart som möjligt”.

Fans av Formel 1, Six Nations och England Cricket tros också ha påverkats.