Betway SE Sports Boost Banners

Nyheter

Alphonso Davies - Bayern Munchen-spelaren från flyktingläger
Få resor till toppen av professionell fotboll kan tävla med storyn om Alphonso Davies - Bayern Munchens unga vänsterback som spelade mot Chelsea i Champions League under tisdagen.

Speltips, Betting, Odds, Nyhet, Fotboll, Sport, Bayern, Chelsea
Alphonso Davies: Bayern-tonåringen som var en flykting

En otrolig resa

Han föddes i ett flyktingläger i Ghana år 2000 och hans föräldrar flydde striderna i det andra liberiska inbördeskriget. De flyttade sedan till Kanada som flyktingar när spelaren var fem år gammal.

Davies gick med i Vancouver Whitecaps ungdomsuppsättning år 2015 vid 14 års ålder, innan han gjorde sin MLS-debut ett år senare, och hans stora genombrott kom sommaren år 2018.

Det var när de europeiska jättarna Bayern gick med på ett avgiftsrekord på 9,84 miljoner pund från Major League Soccer för att signa spelaren efter januari - och tonåringen fann sig snabbt gnugga axlar med superstjärnor.

“När jag först kom till Bayern Munchen kunde jag inte tro det”, sa han i september. “När jag kom in i omklädningsrummet var den första personen jag såg Arjen Robben och då kunde jag inte tro vad mina ögon såg”.

“Han kom fram till mig, skakade min hand och sa `Hej, jag är Arjen`. I mitt huvud täntke jag: Du behöver inte presentera dig själv”.

“När jag skrev på, publicerade jag en bild av mig själv med träjan på Instagram och det fanns en kommentar som sa: Mats Hummels följer dig men du följer inte honom tilbaka”.

“Jag letade efter hans namn, följde honom tillbaka och han skickade ett meddelande och skrev: Välkommen till laget, ser fram emot att träffa dig snart”. Jag svarade tillbaka och sa: “Tack, jag kan inte bärga mig”.

“Då började fler och fler spelare nå ut till mig. Först trodde jag inte att det var dem men sedan hade de den blå bocken på kontot så det var the real deal”.

Davies har spelat 26 matcher för Bayern hittills denna säsong, senast som vänsterback i Bayerns 3-0 seger på Stamford Bridge, när han assisterade de tyska mästarnas tredje mål med ett fint inlägg på vänster sida och perfekt fram till Robert Lewandowski.

“Davies tar med sig sina styrkor på planen och vinner många defensiva bollar med sin fart”, sade Bayern-chefen Hansi Flick.

“Han var ursprungligen signerad som en kantspelare, men han gör ett otroligt jobb vid vänsterbacken. Hans utveckling har varit fantastisk”.

Speltips, Betting, Odds, Nyhet, Fotboll, Sport, Bayern, Chelsea
Alphonso Davies assisterade Bayern´s tredje mål mot Chelsae under tisdagen

“En dröm som blev sann”

Tonåringen sa att det var en “dröm som blev sann” att spela på Stamford Bridge eftersom hans pappa hade varit ett fan av Chelsea när han växte upp.

“Jag tycker att vi spelade bra totalt sett, vi var defensivt duktiga”, sade han. “Vi attackerade bra under första halvlek och trappade upp anfallen under den andra”.

Davies assist till Lewandowski var hans tredje i Champions League den här säsongen och sjunde i alla tävlingar kombinerat.

Han var den yngsta spelaren i Kanada som debuterade när han var 16 år gammal, i juli år 2017. Han är också en enorm hit på sociala medieplattformen Tik-Tok, med sin skiss av en scen från den amerikanska showen Brooklyn Nine-Nine som blev viral.

“Han är en rolig kille, han är väldigt energisk och explosiv och har en bra vänsterfot”, sa lagkamrat Thomas Muller. “Han har färdigheter som andra inte har och är verkligen en man för framtiden”.