Betway SE Sports Boost Banners

Nyheter

Bruno Fernandes skapar stora rubriker för United
Bruno Fernandes säger att han kommer att ge “allt” för att få “framgång och troféer” till Manchester United efter att ha gått med på ett fem och ett halvt års avtal från Sporting Lissabon.

Speltips, Betting, Sport, Fotboll, News, Nyhet, Bruno Fernandes, Manchehster United
Bruno Fernandes blev årets spelare i Portugal år 2018 och 2019

Premier Leagues största värvning i januarifönstret

Mittfältaren, 25 år gammal, har anslutit sig för 55 miljoner euro men tillägg kan öka den totala kostnaden till hela 80 miljoner euro.

“För mig att nu spela i Manchester United känns otroligt”, säger den portugisiska Fernandes.

Manager Ole Gunnar Solskjaer sa att mittfältaren var ett “fantastiskt tillägg”.

Värvningen av Fernandes är den största i Premier League hittills under transferfönstret i januari - som under fredagen tar sitt slut. Han följer Cristiano Ronaldo, Nani och Marcos Rojo när han går med United från Sporting.

Hans affär, som löper fram till år 2025, har också en möjlighet att förlängas ytterligare ett år.

“Min kärlek till Manchester United började verkligen när jag brukade se Cristiano Ronaldo spela och sedan dess har jag varit ett stort fan av den här stora klubben”, sade Fernandes.

“Jag har arbetat hårt för att komma till detta ögonblick och jag kan lova fansen att jag ska ge allt för märket för att hjälpa oss att få mer framgång och troféer.

“Jag vill tacka Sporting för allt de har gjort för mig. Det är surrealistiskt att höra de fina ord som har sagts om mig från spelare som brukade spela för det här laget”.

Speltips, Betting, Sport, Fotboll, News, Nyhet, Bruno Fernandes, Manchehster United
"En spelare av en annan nivå"

Brunos statistik talar för sig självt

Fernandes gick med i Sporting för 7,2 miljoner pund från Sampdoria år 2017 och klubbens tidigare manager Carlos Carvalhal sade att United har signerat en spelare “från en annan nivå”.

Mittfältaren gjorde 64 mål i 137 matcher i alla tävlingar för Sporting och vann den portugisiska cupen 2018-2019.

Han utsågs till årets Primiera Liga-spelare både säsongen 2017-18 samt 2018-19 och har spelat 19 matcher för sitt land, där han också var med och vann Uefa Nations League 2019.

Solskjaer sa: “Brunos mål och assiststatistik talar för sig självt. Han kommer att vara ett fantastiskt tillskott till vårt team och han kommer att hjälpa oss att fortsätta under andra delen av säsongen.

“Vi har följt Bruno i många månader och alla här har varit imponerade av alla hans attribut och vad han kommer att ge till detta lag”.

“Det viktigaste är att han är en fantastisk människa med en stor personlighet och hans ledaregenskaper är tydliga för alla att se”.

Avgiften som betalas till Sporting kommer att öka om en serie av villkor blir uppfyllda - inklusive Uniteds kvalificering för Champions League.

United skulle betala ytterligare 4,2 miljoner pund om de uppnår Champions League-kval, med ytterligare några miljoner pund under fortsättningen av Fernandes deltagande- Den återstående betalningen på 12,6 miljoner pund är baserad på individuella spelarpriser.