Betway SE Sports Boost Banners

Nyheter

Gedson Fernandes - Lån till Tottenham
Tottenham har signerat mittfältaren Gedson Fernandes på lån från Benfica i 18 månader.

Speltips, Betting, Sport, Nyhet, News, Fotboll, Fernandes, Spurs, Mourinho
Tottenham har ett alternativ att signera Fernandes permanent efter att lålnet är över

Mourinhos första värvning för Spurs

21-åringen debuterade för Benfica förra säsongen och Spurs har möjlighet att göra hans signering permanent i slutet av låneperioden.

Fernandes vann den portugisiska titeln med Benfica förra säsongen och har spelat 53 matcher för klubben, där också gjort två mål i Champions League.

Han är Tottenhams första signering sedan manager Jose Mourinho tog ledningen.

Fernandes sade att han kommer att bosätta sig i London tillsammans med familjen som redan flyttat dit

“Det är en tuff historia. Min familj, de kom till London eftersom arbetet är väldigt hårt i Portugal och det är väldigt svårt att ens hitta arbete”, sa Fernandes.

“De hade inte ett lysande liv men de har ett bra liv här och det är ännu en motivation för mig att vara här idag. De kommer att hjälpa mig bosätta mig här”.

“För mig är det en stor dröm att komma till den här stora klubben. Detta är en fantastisk utmaning som jag har accepterat och jag måste vinna min utmaning”.

Fernandes startade sist en ligamatch den 30 oktober efter att ha fallit ur favör i Benfica.

Han ansluter sig till Spurs vid en tidpunkt där mittfältare Moussa Sissoko och Tanguy Ndombele är skadade, medan Christian Eriksen är kopplad till en flytt från klubben.

“Alla unga spelare vill arbeta med Jose Mourinho för att han är en av de bästa - alla vi som som spelare vill stanna nära de bästa, så det är fantastiskt att arbeta med honom”, tillade Fernandes.