Betway SE Sports Boost Banners

Nyheter

Hakim Ziyech till Chelsea
Chelsea har nått en överenskommelse med Ajax om att signera den holländska klubbens vinge Hakim Ziyech i sommar.

Speltips, Betting, Sport, Nyhet, News, Fotboll, Ajax, Chelsea
Hakim Ziyach har varit involverad i 166 mål - 79 gjorda mål samt 87 assister - sedan hans Eredivisie-debut år 2012

"Jag har vetat länge vad Hakim vill ha" - Erik ten Hag

26-åringen var ett transfermål i januari för Chelsea-chefen Frank Lampard.

Ajax var ovilliga att sälja marockanen i transferfönstret när de jagade Eredivisie-titeln.

Ajax har bekräftat att de har accepterat en avgift på 40 miljoner euro - potentiellt stigande till 44 miljoner - med flytten under förutsättningar att Ziyech godkänner personliga villkor.

Signeringen är den första av Frank Lampard efter Chelseas transferförbud.

Premier League-sidan var kopplad till ett antal signeringar i januari, inklusive Paris St-Germain-anfallaren Edinson Cavani och Napoli-anfallaren Dries Mertens.

Lampards uppenbara frustration med bristen på nyanlända förstås ha kommit från klubbar som vägrar att sälja snarare än några problem med Chelseas rekryteringsstrategi.

Ziyech bidrog till tre Ajax-mål i en oavgjord match (4-4) mot just Chelsea i deras Champions League-gruppspel i november.

Det mest minnesvärda kom när vingens frispark från nära hörnflaggan krullade sig in över Kepa Arrizabalagas huvud och träffade stolpen innan den studsade på själva Chelsea-målvakten för ett självmål.

Ziyech spelade de sista 10 minuterna i 3-0 segern mot Vitesse i den nederländska cupen under onsdagen, då han återvände från en skada.

Efter matchen sa Ajax-chefen Erik ten Hag: “Jag är inte förvånad över nyheten om Ziyech. Jag vet att våra spelare är mycket populära bland de stora klubbarna i Europa. Det är bara bra”.

“Jag har vetat länge vad Hakim vill ha. Han har en bild i åtanke. Han vet exakt vilka klubbar han tycker intressanta och vilka inte. Chelsea är en fantastisk klubb. När det är klart är jag väldigt glad för Hakim, och jag är väldigt stolt över det”.