Betway SE Sports Boost Banners

Nyheter

International Champions Cup avbrutet på grund av Coronaviruset
International Champions Cup-matcherna som planeras att äga rum i Asien i sommar har avbrutits på grund av coronavirusutbrottet.

Speltips, Betting, Odds, Fotboll, Nyhet,Sport, News, International Champions Cup, Coronavirus
Manchester United spelade mot Tottenham i Shanghai förra sommaren som en del utav International Champions Cup 2019

Flera sporteenemang uppskjutna

Försäsongsturneringen ser till att lag från världen får spela vänskapsmatcher mot lag från Nordamerika, Australien, Europa och Asien. 

Från England deltog Manchester United, Tottenham samt Arsenal förra sommaren.

Samtidigt har Schweiziska fotbollsligan för tillfällets satts som “uppskuten” till 23 mars efter att ett möte mellan alla 20 klubbar under måndagen diskuterade “olika lösningar”.

Detta beslutet kom efter att den schweiziska regeringen förbjöd händelser med mer än 1000 personer fram till den 15 mars. Ligamatcher “kommer att återupptas och fortsättas som vanligt” om regeringsförbudet inte skulle förlängas ytterligare.

ICC kommer fortfarande att tillkännage schemat för sommarens tävling, som förväntas ha ett reducerat format ändå på grund av Copa America och EM 2020.

Det kommer fortfarande att finnas matcher i USA som vanligt, men det märks att osäkerheten angående resor till Asien gör det opartiskt att arrangera matcher för regionen.

“Hälsa och säkerhet för fans, klubbar, spelare, personal och partners är vår högsta prioritet”, sade en talesman för ICC.

“Asien är fortfarande en viktig komponent i vår globala tillväxtstrategi och vi ser fram emot att hålla matcher på marknaden inom en snar framtid”, tillade talesman.

Ett antal sportevenemang har redan skjutits upp på grund av viruset, som har sitt ursprung i Kina.

Cirka 86 000 människor i mer än 50 länder har sedan dess smittats, vilket resulterat i mer än 3 000 dödsfall.