Betway SE Sports Boost Banners

Nyheter

Jurgen Klopp välkomnar Atletico till Anfield
Jurgen Klopp varnade Atletico Madrid för att vara Anfield kommer att vara minst lika skrämmande som Wanda Metropolitano när Liverpool kommer att försöka vända en 1-0 förlust i Champions League topp-16 etapp.

Speltips, Betting, Sport, Nyhet, Fotboll, Liverpool, Atletico Madrid, Champions League
Jurgen Klopp ersatte sin kapten Jordan Henderson i 80:e minuten på grund utav en misstänkt skada

Jurgen Klopp visar ingen oro

Saul Niguez´s mål i fjärde minuten räckte för att ge den spanska sidan fördelen över de försvarande mästarna.

Madrid-stadion var tuff i tisdags med fans som orkestrerade av den energiska Atletico-managern Diego Simeone.

“Atletico-fans som kan få en biljett… Välkomna till Anfield”, sade Klopp.

“Känslor är viktiga. Ikväll var de uppenbarligen på Atleticos sida, men jag ser verkligen fram emot den andra etappen”.

Vi talar då och då om kraften i Anfield och kraften som en stadio kan ha. Ikväll såg ni det”.

Liverpool lyckades inte med ett enda skott på mål mot ett motståndskraftigt Atletico - den andra gången Liverpool inte har lyckats testa en motståndarens målvakt sedan Klopp tog över som manager för klubben år 2015.

“Jag har inga problem med resultatet”, tillade tysken, som aldrig har tappat ett europeiskt dubbelmöte med Liverpool. “Jag såg så många glada ansikten hos Atletico, men det är inte över än”.

“Jag är inte säker på vad vi måste vara i den andra etappen. De åkte ständigt till bensinstationen och vi körde med en tank”.

“Jag är inte säker på om Diego Simeone såg mycket utav spelet då han ständigt stod vänd och peppade publiken”.

"Vi vet att våra fans kommer att vara där"

Den skotska vänsterbacken Andrew Robertson sa att Atletico firade “som om de hade vunnit” och att hans lag kommer att spela bättre i den andra etappen.

“Vi gav dem bästa möjliga start och de får fansen bakom sig och sedan börjar de falla över och komma under huden lite”, sade han.

“Vi har en anständig prestanda och vi vet att vi kan göra bättre ifrån oss. Vi har en andra etapp att göra det rätt igen. De kommer till Anfield och vi vet att våra fans kommer att vara där”.

Kapten Jordan Henderson, som kom nära en av Liverpools öppningar, ersattes i den 80:e minuten efter att ha tagit upp en skada.

Klopp lade till: “Hendo kände att hans skada blev värre olyckligtvis. Vi måste vänta och se. Han var inte allt för orolig, men tillräckligt för att gå av planen”.

“Publiken och laget var ett tillsammans”

Simeone var extatisk med segern, som kom efter en dålig körning av endast en seger på sex matcher i alla tävlingar, inklusive nederlag i Copa del Rey mot ett tredjeliga-lag.

Argentinaren sa att stämningen som genererades av hemmastödet under kvällen var den bästa han hade bevittnat sedan han kom till klubben år 2011.

“Mitt lag började vinna redan när vi kom upp till stadion”, sade Simeone.

“Vi såg spelare som trodde. Vi såg den vackra sidan av fotboll. Publiken och laget var ett tillsammans”. 

“Vinnandet genererar fler vinster. Det bästa sättet att känna sig stark är att vinna och det är vad vi vill göra. Det är en mycket viktig vinst för klubben ikväll”.

“Under de åtta åren jag har varit här har jag inte sett publiken så här engagerade i matchen. Det var verkligen känslomässigt”.