Betway SE Sports Boost Banners

Nyheter

Rashford borta “så länge han behöver”
Manchester United-manager Ole Gunnar Solskjaer säger att han kommer att ge Marcus Rashford “så länge han behöver” för att komma i form.

Speltips, Betting, Sport, Fotboll, Nyhet, News, Rashford, Solskjaer, United
Rashford led utav mindre skador innan han spelade mot Wolverhampton och skadade sin rygg, sade Solskjaer

Solskjaer står emot kritiken

Den exakta längden på Rashfords frånvaro med ryggskadan är ännu okänd.

United-chefen har vägrat att erbjuda några försäkringar om att Rashford är tillbaka till säsongens slut eller till EM 2020.

Solskjaer har sagt att det kommer att vara minst sex veckor innan den 22-årige anfallaren är i stånd att börja spela igen.

Andra som har lidit utav liknande skador säger att det kommer att ta mycket längre tid.

“Marcus kommer att få så länge han behöver”, sa Solskjaer. “Vi kommer inte att riskera honom när han fått en skada. När han kommer tillbaka kommer han att vara 100% tillbaka”.

Solskjaer har fått kritik från före detta Arsenal-anfallaren Ian Wright att han ställde sina egna behov framför Rashfords genom att låta honom spela i FA-cupens tredje omgång mot Wolves på Old Trafford när anfallaren blev skadad.

Norrmannen förnekar anklagelsen kraftigt. “Jag ställer mig aldrig inför laget”, sa han. “Jag lägger laget och klubben framför allt annat”.

“Ja, han hade mindre obehag innan matchen, men vi hade skannat honom. Vi övervakade honom. Vi måste hantera spelare varje dag. Det finns massor av saker som Ian Wright, eller någon annan, inte vet om”.

Solskjaer sa att Rashford inte led av någon skada innan Wolves-matchen.

“Han tränade dagen innan och gjorde det riktigt bra”, sade han. “Han är fri. Jag frågade honom om han var okej med att sitta på bänken och han sa att det inte var några problem”.

Rashfords frånvaro har kastat fokus på beslutet att låta Romelu Lukaku och Alexis Sanchez gå med i Inter förra sommaren. Det finns ingen brytningsklausul i Sanchez låneavtal, vilket innebär att United kommer att fortsätta betala chilenarens löner när de letar efter en kortsiktig lösning till vad Solskjaer accepterar som en stretchad trupp.

AC Milans polska anfallare Krzysztof Piatek är det senaste namnet som är kopplat till en flytt mot Old Trafford, även om det nästan säkert skulle behöva vara en permanent affär snarare än det lån som United ursprungligen letar efter.

Verken Piatek eller något alternativ kommer att vara tillgängliga för kvällens Premier League-möte mot Burnley.

Solskjaer har uteslutit att välja 19-åriga D´Mani Mellor, en ersättare i novembers Europa League-spel mot Astana, så ansvaret för att fylla tomrummet som lämnats av Uniteds främsta målskytt mot burnley kommer att falla på Anthony Martial och 18-årige Mason Greenwood.

“Någon måste stiga upp”, säger Solskjaer.

“Marcus har varit fantastisk och även om vi kanske hittar något på transfermarknaden är den bästa lösningen att spelarna ser till att de är redo och tar sina chanser eftersom det som hänt faktiskt skapar chanser för andra”.