Betway SE Sports Boost Banners

Nyheter

Mauricio Pochettino - Spurs måste rycka upp sig
Tottenham-manager Mauricio Pochettino sade att han behöver tid för att övervinna de “olika dagordningarna i truppen” efter hans sidas tuffa start i säsongen samt en Carabao Cup-förlust mot League Two´s Colchester United.

Speltips, Betting, Sport, Nyhet, News, Tottenham, Spurs, Fotboll
Det har gått hela 11 år sedan Tottenham senast vann en stor trofé - vilket var ligacupen år 2008

Lagets olika dagordningar

Spurs förlorade 4-3 i straffar efter en mållös och oavgjord match i tredje omgången.

Pochettino har talat om att hans trupp är “oupplöst” den här säsongen.

“Vi behöver tid igen för att bygga den samsyn som behövs när man tävlar på denna nivå”, sade han.

Tottenham nådde Champions League-finalen i juni men framgången varade inte länge.

Osäkerhet kring framtiden för inflytelserika spelare, inklusive anfallaren Christian Eriksen och försvararen Jan Vertonghen, Danny Rose och Toby Alderweireld lämnade Pochettino ivrig inför det europeiska övergångsfönstret den 2 september. Ivrig för att den ska passera så att han kunde känna säkerhet i sin trupp.

Men med ingen av dessa spelare som lämnar, plus att Eric Dier faller ur platsen som favör, sa Pochettino att en grupp som i stort sett varit stabila under sina fem år i Spurs nu behöver en period av säkerhet i sina matcher.

“När du har en oupplöst trupp är det alltid svårt och du tappar tid, då behöver du återställa den tid du förlorar”, tillsade argentinaren.

“Det är där vi är. Kanske våra uppträdanden är bra, men du behöver fortfarande det där lilla extra, som ligger i den mentala biten. Det är energin som måste föras samman, inte att alla ska ha olika dagordningar i truppen”.

“Vi befinner oss i en period där det är lite tufft för oss, men vi fortsätter arbeta för att hitta en lösning”.

“När den här typen av saker händer handlar det om att vara tydlig och lugn. Vi försöker hitta lösningar och vi behöver bara tid”.

Tottenhams nederlag mot Colchester, som ligger på plats 10 i ligan, vilket i det stora hela innebär hela 70 platser under dem, betyder att Pochettino har tappat sin väg till en första trofé i sin ledarkarriär.

Han gjorde tio ändringar i truppen och gav 17-åriga anfallaren Troy Parrott en chans att debutera, tillsammans med centerbacken Japhet Tanganga.

Men det fanns också gott om erfarenhet, med Dier som gjorde sitt första framträdande denna säsongen, Dele Alli återvände från skada och Victor Wanyama, Lucas Moura och Davinson Sanchez i startelvan.

Efter 90 minuter hade Spurs Eriksen, Son Heung-min, Erik Lamela, Moura och Alli på planen när de jagade efter en plats till de sista 16.

Men de lyckades bara registrera fyra skott på mål i matchen, och Colchester såg ut att vara “50/50” när matchen gick mot straffar.

Eriksen och Moura missade sina straffar då Colchester vann med 4-3.

“Vi gjorde nästan allt bra tills den sista tredjedelen av planen”, sade Pochettino. “Ibland för du mål, ibland inte”.

“Vi känner oss besvikna eftersom vi dominerade i de 90 minuterna, men vi var inte aggressiva under den sista tredjedelen på det sätt man förväntar sig”.

“Det handlar om att göra sitt jobb, och denna brist på aggression under den sista tredjedelen skapade verkligheten”.