Betway SE Sports Boost Banners

Nyheter

Barcelona värvar Martin Braithwaite
Barcelona har slutfört den kontroversiella nödvärvningen av den danska anfallaren Martin Braithwaite från Leganes för 15 miljoner pund.

Speltips, Betting, Sport, Nyhet, News, Fotboll, Martin Braithwaite, Barcelona, Leganes
Martin Braithwaite har gjort åtta mål i 27 spelade matcher för Leganes denna säsong

Orättvisa mot Leganes?

La Liga gav Barcelona tillstånd att föra en värvning utanför transferfönstret efter att Ousmane Dembele uteslutits i sex månader med en skada.

La Liga-reglerna tillåter klubbar att ansöka om att göra nya värvningar om en spelare uteslutits i mer än fem månader.

Braithwaites kontrakt löper till slutet av juni år 2024.

Hans affär inkluderar också en utköpsklausul på 251 miljoner pund.

Reglerna som låter Barcelona signera 28-åringen föreskrev att spelaren de tog in måste vara en fri agent eller som redan spelar i Spanien och att de inte får spela i Uefa-tävlingar.

Braithwaite tecknade ett fyraårskontrakt för Leganes i juli efter ett lån från Championship-laget Middlesbrough förra säsongen.

Han gjorde åtta mål i 27 matcher sedan han anslutit till dem permanent och har gjort sex av Leganes 18 gjorda ligamål hittills denna säsong.

Leganes befinner sig i nedflyttningszonen i La Liga och har nu alltså tappat anfallaren efter att Barcelona uppfyllde hans utköpsklausul.

“Vi kommer att höja vår röst”, säger Leganes-direktören Martin Ortega. “Vi befinner oss i en situation med enorma och allvarliga skador”.

“Vi kan inte förstå den nuvarande regleringen om att en klubb som har en långvarig skada kan utföra detta ensidigt och överföra deras problem till vår klubb”.

“Vi anser att det finns en förordning som är orättvis, från vilket Barcelona har gynnats. Den som skadats av detta är Leganes”.

“Naturlig känsla” och oenigheter med Pulis - Vem är Braithwaite?

Enligt hans egna hemsida visade Braithwaite “en naturlig känsla för spelet” som barn och beskriver sig själv som “snabbaste spelaren i Danmark”.

Uppvuxen i den danska staden Esbjerg, för vilken han började sin ungdomskarriär, debuterade han år 2009 och hjälpte klubben till den danska första titel 2011-12 och vann cupen år 2013.

Trots den framgången antydde anfallaren att han kände sig undervärderad under sin tid i Esbjerg.

“De kanske inte visste vad jag kunde göra, men jag visste”, sade han.

Han lämnade Danmark för Ligue 1 Toulouse år 2013, där han spelade 137 matcher innan han gick med i Championships Middlesbrough år 2017 på ett fyraårskontrakt.

Ursprungligen signerad av manager Garry Monk, kämpade anfallaren om möjligheter under hans ersättare Tony Pulis. “Meningsskiljaktigheter” mellan paret uppstod, vilket ledde till lånetransporter till Bordeaux och sedan Leganes.

Han fick sin Leganes-flyttning permanent i sommarfönstret år 2019.